Eigenzinnige zorg

Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking vraagt om maatwerk, visie en moed. Veel zorgorganisaties spelen hierop in door de cliënt centraal te zetten. Zideris doet het anders. Bij ons staan cliënten niet centraal. Zij staan aan het roer van hun eigen leven. Dat noemen wij eigenzinnige zorg.
 
Wat dat is? Om te beginnen is het eigen. Persoonlijke zorg afgestemd op eigen dromen, wensen en inbreng van onze cliënten en bewoners. Daarnaast is onze zorg zinnig. Het draagt bij. Heeft nut. Leidt tot zingeving voor cliënt, familie en medewerker.
 
We lopen voorop op het gebied van Gentle Teaching. Hiermee smeden we een onvoorwaardelijke, wederkerige relatie tussen de mensen die wij ondersteunen en hun begeleiders. Dat betekent dat we een tikkeltje anders zijn dan anderen. Anders denken. En onze vrijheid pakken om anders te doen.

Eigen plus zinnig maakt ons eigenzinnig. We bewandelen onze eigen weg en verlaten indien nodig de gebaande paden. Het draait immers niet alleen om het eindpunt, maar juist ook om de weg ernaartoe.

We kennen de beste routes, maar zijn niet bang om een shortcut te nemen. Zorg is een ontdekkingstocht die we met elkaar aangaan. We nemen cliënt, bewoner, familie, medewerker en partners mee. Geven hen de ruimte zelf te beslissen over de route en bestemming - en besluiten bij aankomst hoe we verder kunnen gaan.

Dus ja, we zijn eigenzinnig.
En dat gaat ons heel ver brengen.
 
Dit is Zideris
Zideris is een kleinschalige zorgorganisatie
met een eigen gezicht, eigen visie en eigen
karakter. Wij bieden persoonlijke begeleiding en
mensgerichte ondersteuning aan jongeren en
volwassenen met een verstandelijke beperking
 
Zideris biedt jou allerlei mogelijkheden

Meer informatie

> Waar is Zideris goed in? Lees hier over de specialismen van Zideris

> Wil je weten hoe de organisatie van Zideris in elkaar steekt? Kijk dan hier

> Ik wil weten wat de naam 'Zideris' betekent