visie van ziderisVisie

Je mag zijn wie je bent.
Je groeit naar vermogen
Je vindt persoonlijk geluk.

 

 

Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking vraagt om maatwerk, visie en moed. Veel zorgorganisaties spelen hierop in door de cliënt centraal te zetten. Zideris doet het anders. Bij ons staan cliënten niet centraal. Zij staan aan het roer van hun eigen leven. Dat noemen wij eigenzinnige zorg.
 

Wat dat is? Om te beginnen is het eigen. Persoonlijke zorg afgestemd op eigen dromen, wensen en inbreng van onze cliënten en bewoners. Daarnaast is onze zorg zinnig. Het draagt bij. Heeft nut. Leidt tot zingeving voor cliënt, familie en medewerker.
 

We lopen voorop op het gebied van Gentle Teaching. Hiermee smeden we een onvoorwaardelijke, wederkerige relatie tussen de mensen die wij ondersteunen en hun begeleiders. Dat betekent dat we een tikkeltje anders zijn dan anderen. Anders denken. En onze vrijheid pakken om anders te doen.
 

Eigen plus zinnig maakt ons eigenzinnig. We bewandelen onze eigen weg en verlaten indien nodig de gebaande paden. Het draait immers niet alleen om het eindpunt, maar juist ook om de weg ernaartoe.
We kennen de beste routes, maar zijn niet bang om een shortcut te nemen. Zorg is een ontdekkingstocht die we met elkaar aangaan. We nemen cliënt, bewoner, familie, medewerker en partners mee. Geven hen de ruimte zelf te beslissen over de route en bestemming - en besluiten bij aankomst hoe we verder kunnen gaan.

 

Dus ja, we zijn eigenzinnig.
En dat gaat ons heel ver brengen

 

Deze visie geven wij vorm met onze kernwaarden . Door deze actief te gebruiken willen wij onze ambities voor de toekomst bereiken.

 

Ambities en doelen

We hebben in een aantal gewaagde doelen omschreven wat we de komende vijf jaar willen bereiken, waar we dan willen staan. Deze doelen zijn uitdagend en inspirerend, en schetst een toekomstbeeld dat we alleen samen en met hard werken kunnen realiseren.
 

Meer medezeggenschap cliënten

Cliënten van Zideris praten altijd mee over de dingen die voor hen belangrijk zijn. Zij staan aan het roer, wij staan naast hen.

Meer participatie en verbinding

Meedoen in de maatschappij, dat is belangrijk voor iedereen. Al onze cliënten doen mee op hun eigen manier. In onze werk- en dagbestedingsprojecten maken wij de verbinding tussen cliënten en de samenleving.

Meer Gentle teaching

Alle medewerkers van Zideris hebben een respectvolle, onderzoekende en warme houding. We zijn specialist in Gentle teaching en werken organisatiebreed continu aan het versterken van deze grondhouding en methodiek binnen Zideris.

 

Beter onderscheiden van anderen

Zideris is dé persoonlijke zorgverlener in de langdurige intensieve zorg. Wij onderscheiden ons door onze warme en professionele  zorg en de persoonlijke relatie met onze cliënten.

 

Onze kernwaarden

De kernwaarden beschrijven waar Zideris voor staat en wat we willen uitstralen naar anderen. Het zijn dé principes van waaruit wij werken.Wat we beschrijven is in de eerste plaats gericht aan onze cliënten. In sommige gevallen vertellen we over Zideris en haar medewerkers. Eén ding staat voorop: vanuit deze kernwaarden geven wij invulling aan onze ideeën en visie. De kernwaarden geven inhoud en vorm aan ons motto ‘eigenzinnige zorg’. 
 
 
Onvoorwaardelijk Verbonden 
We verbinden vraagstukken aan uitdagingen, families aan zorgplannen, partners aan vraagstukken en naaste buren aan onze omgeving. We betrekken alles en iedereen die een bijdrage kan leveren aan ons hoger doel en zorgen ervoor dat ze verbonden blijven.
 
Grenzeloos Plezier

 

Van de tuinen tot aan de wandelgangen tot de huiskamers en de kantoren: bij Zideris is plezier zicht- en voelbaar aanwezig. Bij cliënt, bij familie, bij medewerker en bij samenwerkingspartner. Plezier is niet alleen een kerwaarde, maar zelfs een voorwaarde om de zorg te bieden zoals alleen Zideris dat kan.
 
Uitgesproken Open
We heten iedereen welkom. Ontvangen je met open armen. We zien jou. Staan open voor iedereen. Zijn onderzoekend en nieuwsgierig. Elke dag weer staan we met een gezonde portie persoonlijke aandacht voor je klaar, zodat jij diezelfde aandacht weer met anderen kan delen.
 
Eigenzinnige Vakmensen
Zideris is altijd op zoek naar de beste balans tussen vakmanschap en gevoel. We weten wat er nodig is en voelen aan wat voor jou belangrijk is. Dit leidt tot liefdevolle zorg, vanuit een professioneel kader. We vullen elkaar aan. Spreken elkaar aan. Alles wat nodig is om het beste in onszelf naar boven te brengen en te ontdekken.