Voedselbank Veenendaal

Voel je je betrokken en wil je andere mensen helpen? Misschien is het werken bij de Voedselbank in Veenendaal dan wel wat voor jou! De Voedselbank is nieuw bij Zideris.

Wat kun je doen?  

Bij de Voedselbank kunnen mensen die onvoldoende geld hebben om van te leven, eens per week een gratis voedselpakket afhalen. Eind april 2014 opende Voedselbank Veenendaal de deuren van de nieuwe locatie in de voormalige Jan Roeckschool aan de Gilbert van Schoonbekestraat. Een mooie plek, pal tegen het centrum van Veenendaal aan in een leuke woonomgeving.

Werkzaamheden die wij zoal doen, of in de toekomst gaan doen zijn bijvoorbeeld:

  • Allerlei werkzaamheden om tot een voedselpakket te komen, zoals het laden en lossen van goederen, in- en uitpakken,  afwegen van groenten of het helpen bij het samenstellen van de pakketten.
  • Omdat je met voedsel werkt is hygiëne best wel belangrijk! De lokalen moeten schoon zijn en er netjes uitzien. Maar ook de buitenkant moet schoon en netjes blijven. Ook daar gaan we ons mee bezig houden. Afval, lege dozen, plastic enz. proberen we zo goed mogelijk te scheiden. De groenvoorziening moet onderhouden worden.
  • Met de Kledingbank in hetzelfde gebouw kunnen wij daar ook gaan helpen.

Kortom, Voedselbank Veenendaal biedt een aantal leuke mogelijkheden voor enthousiaste mensen!

Samenwerken doe je met…

Gemiddeld drie collega’s, en één begeleider. We willen graag doorgroeien naar een groep van tien 10 personen. Daarnaast wordt er intensief samengewerkt met de vrijwilligers van de Voedselbank.

Werkplek  

Er is een ruimte die gebruikt wordt voor koffie/thee drinken, ook wordt hier tussen de middag gezamenlijk de lunch gebruikt.

Hoe kom je hier te werken?  

Samen met een jobcoach zoekt je uit wat je wilt. Ook de persoonlijk assistent of begeleider onderzoekt met jou de wensen en mogelijkheden voor  werk- en dagbestedingsprojecten.

Meer informatie

> Adres: Gilbert van Schoonbekestraat 75, 3901PZ, Veenendaal
> Bereikbaar via telefoonnummer 06-22019883
> Kijk ook eens op de internetpagina van Voedselbank Veenendaal (andere pagina)
> Aanmelden kan via het Zideris Zorgloket