Het Textielatelier

Bij Het Textielatelier maken ze de mooiste stoffen items. Van knuffels tot schorten, en van droomdekens tot stoffen decoratie. "Wij zijn keigoed in ons naaiwerk!"
 

Wat kun je doen?

Bij het Textielatelier maak je van alles van lapjes stof. Dat gaat zo:
 
Samen zoeken we de stoffen bij elkaar. De begeleiding snijdt of knipt de stoffen, speldt ze op elkaar en wij rijgen het daarna aan elkaar vast. Vervolgens halen we de spelden eruit en gaan samen met een begeleider achter de naaimachine.
Dan drukken we het naaimachinepedaal zo hard als we kunnen in en halen we samen de stof onder de naaimachine door. Daarna halen we de rijgdraadjes er weer uit en gaan we naar het volgende onderdeel! Op deze manier maken we van alles:
  • Babywikkeldoeken
  • Droomdekentjes voor de Regenboogboomstichting die deze themadekens aan kinderen geeft die ernstig ziek zijn. Zodat ze daar lekker in weg kunnen kruipen, dromen of mee kunnen spelen.
  • Kerstdecoratie
  • Knuffels: olifanten, giraffen en paashaasjes
  • Love-quiltjes voor kraamafdelingen van drie ziekenhuizen: deze worden aangeboden aan ouders wiens baby komt te overlijden. Zij kunnen hun baby hierin begraven of als aandenken bewaren.
  • Schorten
Je bent altijd van maandag t/m donderdag (tussen 10.00 en 15.00 uur) van harte welkom om ons werk te komen bewonderen, bestellingen te doen en stoffen bij elkaar te zoeken. Wij helpen je daar graag bij.

Samenwerken doe je met

Er werken vijftien mensen: veertien dames en één heer. Het Textielatelier op Zideris bestaat zo ongeveer 15 jaar.

Werkplek  

Samen met een jobcoach zoekt je uit wat je wilt. Ook de persoonlijk assistent of begeleider onderzoekt met jou de wensen en mogelijkheden voor  werk- en dagbestedingsprojecten.

Meer informatie

> Adres: Cuneraweg 12, 3911 RN Rhenen
> Bereikbaar via telefoonnummer 088 513 2513