Zideris Epe: groeien naar vermogen

Wonen aan de Oenerweg betekent met ondersteuning wonen in een plezierige omgeving. Zideris biedt hulp bij de persoonlijke ontwikkeling, bij het ondernemen van activiteiten en bij deelname aan de samenleving.

 

De Oenerweg is een kleinschalige en goed uitgeruste omgeving voor mensen met een beperking die behoefte hebben aan de nabijheid van de begeleiders bij hun ontwikkeling tot grotere zelfstandigheid.

 

> Bekijk meer foto's van de Oenerweg!
De begeleiders van de Oenerweg gaan zo goed mogelijk in op de uiteenlopende begeleidingsvragen van de cliënten. Dat gebeurt met respect voor de persoon en zijn achtergrond. Zideris stimuleert de cliënten bij het ontwikkelen en in stand houden van hun mogelijkheden. Daarbij biedt Zideris volop ruimte voor de eigen keuzes van cliënten. Bijvoorbeeld bij het invullen van de vrije tijd, bij het aangaan en onderhouden van sociale contacten en bij het omgaan met de privacy.
 
De professionele ondersteuning van Zideris is erop gericht het welzijn van cliënten te bevorderen en zorg te bieden waar nodig in een sfeer die veiligheid en geborgenheid biedt.
 

 

Voor wie is de woning bedoeld?  

Oenerweg is een woning voor mensen met een verstandelijke beperking.
Er wordt een structurerend leefklimaat geboden waarbij gewerkt wordt aan verdere ontplooiing van die persoon. Vergroting van de zelfredzaamheid staat hierin centraal.

Indicatie

Om de gewenste begeleiding te realiseren is het nodig dat cliënten beschikken over een zorgzwaartepakket ZZP 4, 6 of 7. Dat betekent 24-uurs begeleiding voor volwassenen met een verstandelijke beperking die tijdens de dag in verschillende mate begeleiding nodig hebben. En hulp bij de persoonlijke en/of medische verzorging. Vaak is er naast hun verstandelijke beperking ook sprake van gedrags- en/of psychiatrische problematiek.

Perspectief

Persoonlijke groei en (behoud van of ontwikkelen van) zelfstandigheid staan voorop bij Zideris Epe. Ook leren met het omgaan met een (medische) zorgvraag,  en deelname aan de samenleving.

Studio

Bij Zideris Epe – Oenerweg wonen cliënten in studio’s op het terrein. Een studio is een ander woord voor eenkamerappartement. Elke studio heeft
  • een eigen badkamer
  • een eigen woon- / slaapkamer
  • en een eigen keukenblok

Ligging         

De woning staat op een ruim terrein. De woning is gelegen in een rustige wijk in een bosrijke omgeving.

Aantal verdiepingen           

Het gebouw met studio’s heeft twee woonlagen: een begane grond en een verdieping.

Sanitair         

Iedere studio heeft een eigen sanitaire ruimte.

Bijzonderheden woning    

Gedurende de nacht is er in de woning een slaapwacht aanwezig.

Gemeenschappelijke tuin

Zideris Epe ligt op een groot landgoed aan de rand van Epe. Het terrein is bosrijk, groen en er is een mooie grote tuin waar je veel bewegingsruimte hebt.

Winkels in de buurt 

Zideris Epe ligt aan de rand van het centrum van Epe. Per fiets zijn deze plaatsen goed te bereiken.

Bereikbaarheid met openbaar vervoer    

Het terrein van Zideris Epe is goed bereikbaar met de bus (halte Sportpark).
 

Foto's van Zideris Epe - Oenerweg 63

Zideris Epe
Zideris Epe
Zideris Epe
Zideris Epe
Zideris Epe
Zideris Epe
Zideris Epe
Zideris Epe
Zideris Epe
Zideris Epe
Zideris Epe
Zideris Epe