Vriendschap

De molen maakt en verkoopt brood- en pannenkoekenmeel. Werkplaats ‘Molen de Vriendschap’, de naam zegt het al, is gelegen naast een van de twee molens die Veenendaal rijk is.

Wat kun je doen?

Wij zijn gezegend met een actieve locatie. Door de aanwezigheid van de molen heeft Zideris haar personeel omgeschoold tot molenaar. Ook de cliënten beschouwen zichzelf als trotse ‘molenaars’! Door onze opleiding kunnen wij zelf broodmeel en pannenkoekenmeel maken en verkopen. We verkopen onze producten bijvoorbeeld aan lokale supermarkten en iedereen die maar houdt van pannenkoeken en het zelf maken van brood.

Naast deze activiteiten beschikt Molen de Vriendschap over een aantal in het verleden goed opgebouwde contacten voor het leveren van divers productiewerk, zoals uit inpak- en sorteerwerk.

Ons doel is om mensen een leuke en zinvolle dagbesteding te geven. Met dit gegeven in ons achterhoofd proberen we dagelijks een goeie balans te vinden in individueel werk en andere “vrije” activiteiten. Zo is er bij ons altijd ruimte voor een spelletje en proberen we, zeker bij mooi weer, aan onze conditie te werken. Dat doen we door flinke wandelingen te maken of ook boodschappen doen. Puur beweegplezier!

Naast al deze werkzaamheden heeft de molen een gezellige “bovenverdieping” die regelmatig intern, maar ook aan derden wordt verhuurd als zaal. Wij bieden samen met onze cliënten een lekker kopje koffie en eventueel een zelf gemaakt broodje aan de bezoekers.

Samenwerken doe je met…

Gemiddeld veertien collega’s, twee begeleiders en soms ook een stagiaire.

Werkplek

Er is een grote gezamenlijke ruimte waarin gewerkt wordt, hier wordt ook koffie/thee gedronken en de lunch gebruikt. Er is ook een ruimte waar gewerkt kan worden als die grote ruimte te druk of te vol is.

Hoe kom je hier te werken?

Samen met een jobcoach zoekt je uit wat je wilt. Ook de persoonlijk assistent of begeleider onderzoekt met jou de wensen en mogelijkheden voor  werk- en dagbestedingsprojecten.

Meer informatie

> Adres: Molen de Vriendschap, Nieuweweg 109, 3905 LJ Veenendaal
> Bereikbaar via telefoonnummer 0318-501221 of per e-mailadres vriendschap@zideris.nl
> Aanmelden kan via het Zideris Zorgloket

Molen_1.png
Molen_2.png
Molen_3.png