Dementietafel

08-10-2018 - Utrecht

Op 7 november organiseren Abrona, Amerpoort, Bartiméus, Reinaerde, Sherpa en Zideris samen een Dementietafel: een plek waar in een ongedwongen en open sfeer ontmoetingen plaatsvinden en ervaringen gedeeld. Het gesprek gaat over ouder worden, dementie en mensen met een verstandelijke beperking. Schuif aan tafel en praat mee.

Thema dit keer is “vroege signalen van Alzheimer bij mensen met Down syndroom”. Gast spreker is Alain Dekker, neurowetenschapper.

 

Voor wie

Betrokkenen bij de zorg en ondersteuning voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking en (vermoeden van) dementie. Zoals familieleden, bekenden en zorgprofessionals.

 

Wanneer en waar
• dinsdag 7 november 2018

• 19.15 tot 21.30 uur

• Collegezaal UMC Utrecht Heidelberglaan 100 3584 CX Utrecht

 

De koffie en thee worden door ons verzorgd. Deelname is gratis.

 

Programma

U bent van harte welkom om mee te praten en uw ervaringen te delen bij de Dementietafel. Het programma ziet er als volgt uit:

 

19.15 uur           Inloop met koffie

19.30                 Uitleg over dementie door Alain Dekker, neurowetenschapper. Toelichting op zijn     onderzoek naar vroege signalen in het gedrag van mensen met Down syndroom die wijzen op Alzheimer dementie.

                          Gelegenheid om vragen te stellen en plenair gesprek
 

21.30                 Einde

 

Meer informatie en aanmelden

Stuur een mail naar M.d.Cloet@zideris.nl

In deze mail graag het volgende aangeven: naam en of u verwant, vrijwilliger of professional bent. Indien mailen niet mogelijk is of als u nog andere vragen heeft, kunt u bellen met Marian van het Reve, 088-5132524

Zie ook www.dementietafel.kansplus.nl